La multi ani de ziua noastra!


RorapidNu voi scrie ceva patetic de genul ”Rapid e Romania, Romania e Rapid!” pentru ca, din pacate, nu este adevarat, oricat de mult ne-am dori. Si in vreme ce unii au facut bani frumosi de pe urma expresiei, clubul a saracit si pe undeva si-a pierdut identitatea in propria lui tara. Ca si multi romani, de altfel, pe care Ziua Nationala ii gaseste in 2012 mai saraci, mai bolnavi si mai fara speranta ca niciodata. Prizonierii saraci ai unei tari bogate, dar incapute de decenii pe mana unor neghiobi.

Tarii mele, ca si clubului RAPID, nu pot decat sa le declar iubirea mea neconditionata si le doresc din tot sufletul meu sa se elibereze din mainile neghiobilor si sa straluceasca unic, asa ca altadata!

La multi de ziua noastra! La multi ani, rapidisti!

3 gânduri despre „La multi ani de ziua noastra!

 1. Cati ani are Romania? Oare putem contabiliza vechimea ei? S-a numit Pelasgia, Dacia nemuritoare. Primul spatiu primordial al umanitatii si zorile civilizatiei antice aici a inflorit. Roind oamenii din acest spatiu Sfant au ajuns in Sumer, Egipt si India, Grecia si Italia. Prelund cultura si civilizatia precum si zeii din spatiul carpatic au uitat cu desavarsire de unde isi au civilizatia lor… De la istoricii straini nu avem pretentii sa elogieze acest spatiu primordial. In vechea Europa numai acest spatiu conturat in Imperiul lui Burebista a fost locuit, restul lumii puncte goale pe harta…Romanii au mandria de a spune ca s-au nascut in timpuri imemoriale din acest pamant Carpato-danubiano-pontic. Unde sunt dovezile la ceea ce am afirmat mai sus? Asa zisa societate stiintifica de la noi au ascuns dovezile sau au interpretat gresit faptele. Au ignorat surse istorice in care spuneau clar primordialitatea spatiului carpatic.

  Dar in doine in povestile populare s-au pastrat dovezile noaste,in semne inca nedescifrate s-a pastrat istoria noastra…
  Nici macar 5 min nu au alocat televiziunile aservite unor interese straine nu au amintit de Mihai Viteazul, cel ce a infaptuit prima unire a romanilor in ev mediu. Personalitate uriasa a istoriei noastre care a depasit pe ceilalti domnitori romani, el fiind culmea in istoria noastra. Chip tragic de tip shakespearian . Comparat cu Alexandru Macedon, Mihai era neobisnuit si gandi inaintea contemporanilor sai Unirea sau refacerea Statului Dacic. Uimind doua Imperii: Austriac si Otoman , care vedea un in el, un mereu pericol. Vorbea cu autoritate si intelepciune, dar nu a avut timp pentru refacerea unei tari pustite si saracita, pentru ca mereu era cu sabia in lupte. Era frumos si inalt, mandru, incat si calaul atunci a trebuit sa-l ucida a lasat securea si a fugit. Credincios, in crestin-ortodoxie religia cea dreapta si unica si nu cea papistasa eretica. Mihai lasa viitorimii infaptuita sa mostenire, iar Unirea de la 1918 reprezinta idealul final al generatiilor de la 1600 care au urmat fara preget la realizarea ei.
  Poporului roman ii trebuie sa isi regaseasca demnitatea in trecutul sau sfant, prin vitejii sai, prin credinta crestin-ortodoxa, Domnul a ajutat bratul voievozilor nostrii in lupte ce pareau imposibile si de netrecut. Imperiile daca gaseau la noi oameni slabi si fara credinta ne-ar fi spulberat din prima, dar domnitorii nostri erau in primul rand crestini si cu frica de Dumnezeu. Filofteia, micuta omorata cu atata nesabuinta de tatal ei, odoare a unui parinte si bucuria vitii lui, svarsi cu cruzime paganeasca acea fapta urata. Trupul ei cuprins de lumina sfanta, caci era pe placul lui Dumnezeu , nu a mai vrut sa se miste din loc, iar soborul de preoti incepu a numi manastirile si bisericile unde ea ar alege sa se duca, si numai la numirea Curtei de Arges, unde domnea legendarul Negru-Voda, crestin, ea a s-a lasat ridicata, iar preotii cu mare alai au dus-o catre Dunare, unde Domnitorul si pretii au primit-o cu mare onoare pe Filofteia. Fara Dumnezeu nimic nu se cladeste , nimic nu are viata. Romanii au cea mai mare bogatie: crestin-ortodoxia, dar trebuie sa realizeze asta. Nu mai alergati dupa zei pagani, nu mai luati totul de la Occident, caci asa am pierdut tara asta frumoasa, scazand in credinta, in rugaciune. Cum ati dori sa lucreze Dumnezeu prin noi daca avem inimi impietrite, din cauza pacatelor. Cum oare sa ma patrunda lumina Sa , care ne da fericirea adevrata si nu placerea trecatoare a bunurilor, care odata obtinute ne vom plictisi rapid de ele. Intelepciunea adevarata este aceasta: Descoperirea Lui si pocainta pentru faptele noastre, care ne-a dus catre ratacire. Dumnezeu inseamna viata, calea si adevarul. Ce alta cale ar fi mai buna?

  „A venit acum vremea, tinere, sa auzi un glas care te cheama. Un glas pe care nu l-ai mai auzit; sau poate da, dar pe care nu l-ai inteles si nu l-ai ascultat. Este glasul lui Iisus! Nu tresari, nu te mira, nu zambi neincrezator, tanarul meu prieten! Glasul care te cheama nu este al unui mort, ci al unui inviat. El nu te striga din istorie, ci din adancul propriei tale fiinte. Cuvintele acestea, rostite si scrise aici, sunt din strafundurile tale, pe care nu ti le cunosti. Ti-a fost poate rusine sau teama sa cobori in adancul tau si sa le descoperi. Ai crezut ca in tine zace o fiara, un mormant al instinctelor din care se ridica strigoii inspaimantatori ai patimilor, si nu ti-ai vazut fata de inger, caci tu inger esti. Daca nu ti-a spus-o nimeni pana acum, ti-o spune Iisus, si marturia lui este adevarata, caci nimeni nu L-a dovedit vreodata de minciuna. Ce stii tu, tinere, despre Hristos? Daca tot ceea ce stii ai invatat la scoala, la orele de ateism, ai fost frustrat cu rea-credinta de un adevar – de singurul Adevar care te poate face liber. „(Parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa.)

  La multi ani Romania…

Comenteaza si tu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s