A juca sau nu baraj?


Aceasta e intrebarea ce se pune intre rapidisti. Au aparut neintelegeri, despre cum si ce fel va arata Rapidul daca intra in hora asta starnita ad-hoc de Sandu si Mitica… Ca ni se va pata istoria, ca Rapidului i se va murdari sufletul curat.. chiar eu am spus la un moment dat ca ar fi o eroare istorica sa acceptam mana murdara a capilor de la LPF si FRF. Asa gandeam cand credeam ca de la TAS va veni o decizie nefavorabila si ca U Cluj va ramane la bratul nostru in Liga II. Mama ei de insolventa, in afara granitelor si mai ales la Laussane … are sens, iar acesta conteaza in fotbal.

Acolo unde TABAN n-a vrut sa mearga si unde Gazeta spune ca am fi esuat – pe baza unui print screen jenibil care nu spune nimic, U Clujul a gasit solutia. Societatea ”fotbalistica” U Cluj Napoca poate juca in Liga I chiar daca se afla in insolventa. Ca erau sau nu datorii la 31.03.2013 e mai putin important, ca aveau planul de reorganizare aprobat sau nu… iarasi neimportant. Criteriul ”dur” al manualului de licentiere romanesc, care acum nu mai este asa ”dur”, a trimis Rapidul la matineu. Asta a atras dupa sine neaprobarea planului de reorganizare care se baza aproape exclusiv din banii de televizari pentru Liga 1+bilete spectatori+publicitate.

Cu alte cuvinte Mitica ne sterge flegma de pe frunte. Ei ne-au retrogradat pe criteriul financiar si ne cheama inapoi pe criteriu sportiv. Pe acest criteriu sportiv ar fi trebuit sa ramanem direct in prima Liga si sa ne fi rezolvat problemele ”step by step” pana la inceperea unui nou sezon. Cand UEFA ne-a ars amenda de 100k si a dictat neparticiparea in cupele europene pentru 3 ani stia ce probleme avem, dar ne stia in Liga 1! Nu e logic, altfel de ce ar fi interzis participarea daca liga secunda nu conduce la asa ceva?

Nu stiu daca am ramas singura tara din Europa care se tine ca scaiul de acest manual de licentiere, care oricum a devenit un best-seller marca FRF si LPF, dar sigur de la prieteniile si interesele duse la rang de arta ni se trag toate – pe sistemul  : ”Vali Argaseala putea sa ne ajute, dar n-a venit!” Au inceput sa cada capetele dupa acordarea licentelor : Otelul a cerut insolventa, Navodari nu stie daca are bani de Liga 1 (!!!), Corona se confrunta cu mari probleme financiare si ea, Viitorul Constanta nu are stadion si centru de pregatire … pe altii ii protejeaza in continuare guvernul, Slava Domnului…Ponta! Despre ce vorbim domnilor Dragomir si Duru? 

Chestiunea cu barajul a aparut din senin si n-are niciun sens, e comica , vorba lui Pancu,  ca ne referim la oricare din criteriile buclucase. Chiajna e si retrogradata sportiv, si fara bani, la fel si guralivii cu p…gura mare de la Iasi.. La ceilalti nu ma mai refer. Jucam degeaba un meci. E posibil sa nu il castigam si atunci sa vezi durere si frustrare!

Asa ca fratilor, nu va grabiti sa va temeti pentru Rapid si integritatea sa morala. Nu gresim cu nimic acceptand acest joc de fotbal. Rapidul mai degraba e pus in aceeasi situatie pe care a trait-o de multe ori de-a lungul istoriei, sa faca ceva in plus ca sa se simta inclus..

E important sa ramanem langa echipa, sa sustinem jucatorii astia tineri care deja ne promit ca ”isi vor varsa sufletul pe teren”, sa avem incredere in Rada, in Pancu, in Dani Perja … si sa ne rugam la Dumnezeu sa ne crute odata de pacostea asta de Copos. Mai departe… ce-o fi, o fi! SPIRITUL NU RETROGRADEAZA!

AMR 6 zile. RAPID – Chiajna, baraj pentru Liga I.

HAI RAPID! DOAR RAPID!

2 gânduri despre „A juca sau nu baraj?

  1. Victore, sunt total de acord cu ce ai scris… iar din punctul meu de vedere, indiferent daca suntem sau nu de acord cu aceasta „decizie comica” numita baraj eu zic ca trebuie sa fim alaturi de echipa, de baietii care au jucat neplatiti insa cu demnitate si au aparat onoarea Marelui RAPID si orgoliul nostru, care ne-au facut mandrii ca ne numim rapidisti in acest retur jegos.
    Ma voi duce marti la sedinta convocata de Buzdugan si voi exprima acest punct de vedere, sa vedem si ce se mai propune…
    Cine stie poate vinde cOPOS pana la urma si atunci putem sa mergem toti cu sufletul impacat la meciul de sambata. Trebuie sau mai degraba suntem OBLIGATI sa fim optimisti. Nu se poate ca legenda RAPID sa aiba un sfarsit atat de trist si sinistru precum preconizeaza unii dintre noi, refuz acum sa cred asta si voi refuza pana in ultimul moment, pana se va anunta falimentul…
    Cat despre referirea ta la d-l premier – sa inteleg ca ti-ai schimbat optica in legatura cu personalitatea „dansului” (ma refer la o discutie de acum cativa ani intre noi 2 si onorabilul domn Oldrap, discutie in urma careia ai scos link-ul de la blogul peronal al d-lui prim-ministru/wannabe basketball player). – no offense –

Comenteaza si tu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s